2015

Week 1 :  30 Oktober – 6 November

In dit jaar hebben wij geen log bijgehouden van onze reizen in 2015, dus wij doen het maar via de foto’s. 

Na het prettige ontvangst bij onze kennissen, Jan en Selma , de nodige drankjes tot ons genomen om uitgeteld naar het mandje te gaan. De volgende ochtend met een redelijke kater de wagen bevoorraadt. De 2e nacht lekker relaxed bij Elisenheim ten noorden van Windhoek geslapen. om daarna naar Weavers Rock om verder te rusten. Dit zijn voor ons bekende locaties. Uiteraard weer Etosha Nat Park bezocht. Vanuit Etosha richting Roy’s Camp op weg naar Zambia. Vanuit daar naar de Caprivi strook die wij nun echt ontdekt hebben. Er zijn  talrijke parken die zij op dit ogenblik met elkaar aan het verbinden zijn, zodat het 1 groot park wordt, dat gelegen is in Namibië , Botswana , Angola en Zambia. Hier hebben wij in plaats van Ngepi Camp, het Rainbow River Lodge ontdekt. Enkele zeer vochtige avonden al meegemaakt hier! De volgende dag in het Mahango Game Park , wat op de grens van Namibië en Botswana ligt, natuurlijk de meest extreme route genomen. Deze werd ons afgeraden omdat iedereen in het fijne zand vast komt te zitten. Maar wij niet! Uiteindelijk zagen wij een roedel van Painted Dogs , ongeveer 2 stuks. Prachtig! Deze zeer zeldzame dieren kom je niet vaak tegen.  nadat wij het park verlieten en de Rangers op de hoogte brachten van dir heugelijke feit , ging er direct een helikopter op af om de roedel te spotten . Zij waren al 2 jaar zoek en wij vonden ze!  Dit was weer een goede rede om het s-‘avonds met onze vrindjes aan de bar te vieren. Tot onze grote spijt….werden pas om 12.00 uur in de middag wakker.

Week 2 : 7 November – 13 November

Verder gereisd via Livingstone en dan naar het Kafue Nat park. Dit is de 1e maal dat wij de binnenlanden van Zambia gaan ontdekken. Vergeleken met Namibië lopen zij hier nog een aantal jaar achter. De wegen en voorziening zijn slecht tot  zeer slecht. Als je benzine nodig hebt, ga je eerst naar het stadhuis en daarna naar het tankstation met je bonnen. Maar voordat je alles gevonden hebt en weet hoe het werkt ben je 2 dagen verder!

Onderweg door het Tsee Tsee –  gebied gereden. Begrijpen nu dat hier niet te leven valt voor mens en dier. Als je 1 tel stilstaat wordt je opgevreten door de Tsee- Tsee- vlieg, die slaapziekte veroorzaakt. Tevens moet je niet raar opkijken dat iedereen hier met een Kalasjnikov en /of een manchete rondloopt. Een paar mooie dagen in het park doorgebracht maar wij moesten ons haasten want het regenseizoen is in aantocht. Dan kom je hier niet meer weg. Via de binnenlanden en diverse niet bestaande wegen en pontjes weer in Livingstone aangekomen. Hier bij Karien geslapen voordat wij via Botswana weer terug naar Windhoek afzakken.

Week 3 : 14 November – 22 November

Na een nachtje bij Karien , Kayube River Estate, doorgebracht zijn wij verder gereisd naar Zimbabwe en bij de Vic Falls overnacht. Daar kennis gemaakt met een vogelspotter en gezellig mee gebabbeld. De dames gingen uiteraard de was doen. In het Hwange park genoten wij van het uitzicht over een prachtige vallei. Wij stonden op één of ander plateau. Ook stond hier één boom. Bij het vertrek de volgende ochtend kreeg Fred het voor elkaar om frontaal tegen die éne boom aan te knallen. Met als gevolg flinke schade aan de  achterdeur.  De  rest van de dag heeft Nicole regelmatig bomen van de weg moeten halen zodat wij verder konden. Daarna weer richting de grens met Namibië, maar eerst nog even door het oorspronkelijke land van de San bevolking. Ook weer eens een heerlijke Lodge genomen , genaamd Skakawe River Lodge. Hier weer wat cultuur opgesnoven en een mooie wandeling met gids gedaan. Over een zeer zware route met veel fijn zand in Namibië belandt. De motormountains zijn eruit geklapt. Soort van vering voor het motorblok. Dus zo snel mogelijk naar asfalt ! 800 km verder………

Bij Urban Campsite, gelegen in het centrum van Windhoek, de wagen weer voor het volgende tripje in orde gemaakt. Daarna nog een nachtje bij Jan en Selma doorgebracht om met Virgin Airlines weer terug naar Nederland te vliegen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *